Logo gemeentenieuwsonline.nl

KWF-collecteweek in Ochten

OCHTEN - In de eerste week van september vindt de 70e collecteweek van KWF Kankerbestrijding plaats. Deze grootste collecte van Nederland belooft in dit jubileumjaar zeer indrukwekkend te worden. Het collecteteam van KWF in Ochten zoekt dringend organisatoren die er ook in Ochten een succes van maken.

Alleen al in Ochten krijgen elk jaar 27 mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF al 70 jaar de collecteweek. In de eerste week van september komen er in Ochten veertig vrijwilligers in actie en wordt er huis-aan-huis en op straat gecollecteerd voor de bestrijding van kanker. Dit jaar zijn één of meerdere nieuwe coördinatoren nodig om de KWF-collecte te organiseren.

KWF is enorm trots op alle vrijwilligers in het land. Anouk de Leeuw, relatiemanager bij KWF, vertelt: “Als vrijwilliger zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds zo belangrijk is. Dit jaar is het 70-jarig jubileum en daarom zou het heel jammer zijn als er niet gecollecteerd kan worden in Ochten."

Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25 gestegen naar 6 procent. “Dat is natuurlijk geweldig,” zegt De Leeuw. “Maar we zijn er nog niet. Elk jaar overlijden er nog steeds 45.000 mensen aan kanker.”

"Wil jij als coördinator bijdragen aan het KWF-collecteteam van Ochten? Dan krijg je volop ondersteuning vanuit het hoofdkantoor. Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Anouk de Leeuw via 06 22510074 of aleeuw@kwf.nl."

Meer berichten