Logo gemeentenieuwsonline.nl
Christian Ansink in actie. (foto: Arjen Faber)
Christian Ansink in actie. (foto: Arjen Faber) (Foto: Arjen Faber )

Concertseizoen Orgelstichting Elst start!

ELST - Traditiegetrouw vinden de orgelconcerten in de Elster Grote Kerk plaats op elke eerste zondag van de maand om 12.00 uur. In de nieuwe reeks bijt ‘huisorganist’ IJsbrand ter Haar het spits af.

Dat doet hij niet alleen, maar samen met Christian Ansink, trombonist van Het Gelders Orkest. Ter Haar heeft een programma samengesteld dat zich uitstekend leent voor het onlangs in gebruik genomen Engelse Walker orgel, dat inmiddels geroemd wordt om zijn draagkracht en klankrijkdom. Er staan twee stukken op het programma, van Gustav Holst en Alexandre Guilmant, die speciaal voor orgel en trombone zijn geschreven. Het concert begint met een onvervalst Barok-werk, maar eindigt met een bijzondere bewerking van het overbekende Summertime van George Gershwin. Het concert duurt een uurtje en de toegang is gratis. Na afloop is er een collecte.

Even vooruitkijkend naar de volgende concerten: op 7 juli speelt de Nijmeegse organist Cor van Wageningen, op 4 augustus Marcus Bergink en op 1 september de artistiek leider van de Orgelstichting zelf, Dirk Luijmes.        

Meer berichten