Logo gemeentenieuwsonline.nl
Between Two Rivers, april 2019. (foto: Between Two Rivers)
Between Two Rivers, april 2019. (foto: Between Two Rivers) (Foto: Between Two Rivers)

Between Two Rivers zoekt dirigent

BETUWE - Na de zomerstop zet vrouwenkoor Between Two Rivers de schouders eronder met een nieuwe dirigent. Die moet alleen nog even gevonden worden.


Between Two Rivers is al bijna 17 jaar een begrip in de regio Arnhem/Nijmegen. De afgelopen twee jaar heeft dirigent Bram Versteegen enthousiast en vakkundig met de vrouwen samengewerkt. In verband met andere werkzaamheden neemt hij aan het einde van dit seizoen afscheid.
Van oorsprong is Between Two Rivers een echt Barbershopkoor. Barbershop is een Amerikaanse a capella zangstijl met veel vastomlijnde gebruiken. Hoewel die Barbershop-basis overeind blijft, heeft het koor onder Versteegens directie ook een frisse ontwikkeling doorgemaakt. Er is meer ruimte ontstaan voor nieuwe stemtechnieken (EVTS) en een moderner repertoire.

Repetities
De 25 leden van Between Two Rivers komen uit de hele regio Arnhem/Nijmegen. De partijen worden in principe thuis ingestudeerd. Tijdens de repetities op woensdagavond komt alles samen. Dan wordt er hard gewerkt én hard gelachen. Uiteraard probeert het koor wel de balans te houden tussen gezelligheid en groei.
Between Two Rivers wil steeds een beetje beter worden. Van een toekomstige dirigent wordt dan ook verwacht dat hij/zij de groep kan uitdagen om het beste uit zichzelf te halen. Een mooi ijkmoment is de tweejaarlijkse wedstrijd tussen Nederlandse Barbershopkoren. Afgelopen april waren ze tevreden met een mooie score van 69%. Voor 2021 staat alvast een stip aan de horizon. De vacature staat op www.betweentworivers.nl of op facebook/B2Rbarbershop. Solliciteren kan tot 16 mei.

Meer berichten