Logo gemeentenieuwsonline.nl
De mannen genieten na van het kampioenschap: Richard Wierbos, Henk van Holland, Frits Gillissen en Gert den Tuinder. (foto: Paul Kogels)
De mannen genieten na van het kampioenschap: Richard Wierbos, Henk van Holland, Frits Gillissen en Gert den Tuinder. (foto: Paul Kogels) (Foto: Paul Kogels)

Competitiesuccessen Sethone

DODEWAARD – De NTTB-tafeltenniscompetitie is inmiddels ten einde, het aansluitende bekertoernooi is net gestart. De reguliere competitie eindigde voor Sethone 1 enigszins teleurstellend, voor Sethone 2 top: zij werden kampioen in de zesde klasse.

Het tweede won de eerste drie wedstrijden zeer ruim, maar liep in Dieren tegen een kleine uitnederlaag aan. Die waarschuwing pakte goed uit. Elke volgende wedstrijd werd geconcentreerd gespeeld naar een 8-2 overwinning, uit én thuis. Totdat return tegen het sterke Gazelle zich aandiende. Dé cruciale wedstrijd om vroegtijdige beslissing voor het kampioenschap. De strijd ging lang gelijk op. Na zes partijen was het verzet gebroken en werd het 7-3. Promotie naar de zesde klasse was een feit. De overmacht kwam tot uitdrukking in een voorsprong van liefst 16 punten.
Het eerste team speelde een 'overgangsseizoen'. Het team bestaat voornamelijk uit spelers uit de eigen jeugd, die duidelijk nog aan het spelletje van de ervaren senioren moeten wennen. Sethone 1 kwam uiteindelijk niet verder dan de vijfde plaats.

Aansluitend wordt in mei en juni traditiegetrouw het Wiltschutbekertoernooi gespeeld. Ook hier doen twee teams mee, een mix van competitiespelers en recreanten. Ze nemen het op tegen teams uit diverse klassen, waarbij het niveauverschil weggewerkt wordt met een voorgift. Sethone 1 versloeg thuis Kracht en Vriendschap met 6-3 en Sethone 2 versloeg verrassend het sterke derdeklasteam – 2e in de NTTB-competitie – van Arena uit Groesbeek: 5-4. De komende weken blijkt of Sethone de poulefase weet te overleven.

Meer berichten