Logo gemeentenieuwsonline.nl
Rijnbandijk Kesteren. Een pony met in de aanbieding gratis nestbekleding. (foto: Henk van der Kooij)
Rijnbandijk Kesteren. Een pony met in de aanbieding gratis nestbekleding. (foto: Henk van der Kooij) (Foto: Henk van der Kooij)

Gratis ruk en pluk

KESTEREN - Hoe zouden wij mensen ons gedragen als er ergens gratis warme bekleding te halen was voor ons huis? Ik denk als een stelletje raven. Op de foto ziet u kauwen. Ze behoren net zoals raven tot de kraaiachtigen.

Het was eind april. In het gras bij de Rijnbandijk Kesteren zag ik een heerlijk grazende pony. Op zijn rug stonden zes kauwen, rukkend en plukkend aan zijn winterjas. Treurige geschiedenis? Welnee, de wintervacht wordt in het voorjaar overtollig en dan is het geen enkel probleem als deze kauwen de nodige winterharen er uit trekken. U ziet, ze hebben hun snavels vol. Ja jongens, ga je gang maar met rukken en plukken! Het is gratis eersteklas nestmateriaal en nestwarmte is voor jullie nakomelingen belangrijk. Laten jullie je jongen maar genieten. En ik… ik genoot mee. U begrijpt, dat ik natuurlijk niet heb meegedaan. Geen haar van mijn hoofd dat daar aan dacht. Maar ik weet wel dat elk mens ook nestwarmte nodig heeft. Maar als het goed is hebben wij mensen ons eigen nestmateriaal?!
Nogmaals, ik genoot ervan. Ik vond het een schitterend tafereel, die onverstoorbare pony met zijn rug vol haarkauwende en kwebbelende kauwen.

Meer berichten