Kinderen nemen deel aan de activiteiten van de Koningsspelen. (foto: HPC Zetten)
Kinderen nemen deel aan de activiteiten van de Koningsspelen. (foto: HPC Zetten) Foto: HPC Zetten

Vijfhonderd kinderen actief tijdens Koningsspelen op HPC

Algemeen

ZETTEN - Op vrijdag 12 april heeft Corporatie onderwijsvoorzieningen Zetten (COZ), bestaande uit het Hendrik Pierson College, Dr. Lammerts van Buerenschool, ds. Van Lingenschool en OBS de Okkernoot samen met Stichting Peutercentra Overbetuwe (SPO) en kinderopvang Ukkiepuk voor ruim vijfhonderd kinderen uit Zetten en omgeving de Koningsspelen 2019 georganiseerd. Gezond eten, drinken en bewegen stonden tijdens deze dag centraal.

De kinderen werden om 09.00 uur verwacht op HPC Zetten. Daar werd gestart met een gezamenlijk, gezond ontbijt. De kinderen werden bij de activiteiten begeleid door ongeveer honderd leerlingen uit het tweede leerjaar van HPC Zetten. De dag werd officieel geopend door professioneel freerunner David Dam. Hij praatte het programma aan elkaar en liet tevens een paar bewonderingswaardige stunts zien. Vervolgens zongen alle kinderen uit volle borst het Wilhelmus en verzorgden zij samen, onder leiding van de tweedejaars leerlingen, een openingsdans.

Na de introductie stonden er diverse activiteiten op het programma, zoals spelletjes, clinics van Dansschool L2D en Korfbalvereniging Zetten, een stormbaan en tevens was de brandweer aanwezig om de kinderen meer over hun vak bij te brengen. Daarnaast konden kinderen terecht voor activiteiten zoals freerunnen, voetballen en het volgen van een Junior Mayru Arts-les van Mayru Center uit Zetten. Ook aan de allerkleinsten werd gedacht, veertig peuters tussen de twee en vier jaar, konden een gymles volgen, zich laten schminken en gezellig kleuren.

Kinderen ontbijten tijdens de Koningsspelen aan lange tafels. (foto: HPC Zetten)

Uitgelicht

Digitale krant