Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder opende de expositie officieel. Naast hem voorzitter Thea de Grood. (foto: Rinus Baak)
Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder opende de expositie officieel. Naast hem voorzitter Thea de Grood. (foto: Rinus Baak) Foto: Rinus Baak

Heel veel bezoekers cursistenexpositie

Algemeen

ELST - Vele honderden bezoekers kwamen naar de expositie met werk van cursisten van Creatief Collectief Elst (CCE) bij Landerij De Park. Bezoekers waren lovend. En het weer en de locatie werkten mee!

Voorafgaand aan de officiële opening werden de drie vrijwilligers van CCE in het zonnetje gezet. Terecht, want zij zijn echt onmisbaar. Daarna kwam wethouder van cultuur, Dimitri Horsthuis-Tangelder aan het woord. Zijn beide ouders waren kunstenaar en zo kwam hij jong in contact met kunst. Hij sprak dus uit ervaring, toen hij zei dat hij kunst erg belangrijk vond voor jongeren. De wethouder stond verder stil bij het verbindende effect dat van kunst uitgaat. Cursisten komen vanzelfsprekend om zich creatief te uiten, maar tegelijkertijd is er ook het sociale aspect van werken in een groep.

Voor familie en bekenden van de cursisten maar zeker ook voor andere belangstellenden was dit een uitgelezen kans om even rond te kijken. Wat is het niveau van de werkstukken, kan ik als beginner instromen, uit hoeveel lessen bestaat de cursus kunstgeschiedenis, wat is het verschil tussen Glas in lood en Tiffany … dit waren veel gehoorde vragen. En natuurlijk ook prettig om even kennis te kunnen maken met de docenten.

Medio september beginnen de lessen bij CCE weer. Overweeg je in te schrijven? Wacht dan niet te lang, want veel cursussen zijn nu al bijna vol.

In de zomer worden met enige regelmaat workshops georganiseerd. Belangstelling? Laat het weten via het contactformulier van creatiefcollectiefelst.nl. Kijk dan meteen ook even naar het cursusaanbod. En nog beter: schrijf je direct in!

Uitgelicht

Digitale krant