Kom oldtimers kijken in Lienden

Algemeen

LIENDEN - Op 10 juni (tweede pinksterdag) staat Lienden niet alleen in het teken van de vanouds door muziekvereniging Amicitia georganiseerde pinksterfeesten maar de laatste jaren ook van oldtimers.

Een bont gezelschap zal op deze dag te zien zijn: van een vooroorlogse A-Ford tot een Chevrolet Corvette met veel pk's onder de motorkap. Historische brandweerwagens, militaire voertuigen, oude motoren en niet te vergeten: de Kreidlers of Zündapps. Vanaf 09.00 uur staan de oldtimers opgesteld op de oude parkeerplaats achter het winkelcentrum. In de brandweerkazerne aan de Verbrughweg vindt vanaf 09.00 uur de inschrijving plaats. Rond 10.00 uur gaat hier ook de toertocht van start. Voorafgaand aan het traditionele kersenseizoen vormt het fraaie landschap van het Rivierengebied bij uitstek het decor voor een mooie rit van 80 km.

De koffiestop staat gepland tussen de fruitgaarden van de Heerlijkheid Eck en Wiel.De deelnemers worden vanaf 13.00 terugverwacht.Na een presentatie bij de finishboog staan de voertuigen tot 16.30 uur opgesteld in het gratis toegankelijke park Vredelust. Dit rijdend museum zal ongetwijfeld weer kunnen rekenen op een grote publieke belangstelling. In de tevens aanwezige groengele beestenbus van Ouwehands Dierenpark kunnen de kids terecht voor leuke en interessante informatie. Bezoek www.oldtimereventlienden.nl voor info over deelname of voor foto's. De organisatie is druk aan de slag om er voor zowel de deelnemers als de bezoekers een geslaagd evenement van te maken.

Uitgelicht

Digitale krant