Logo gemeentenieuwsonline.nl

Ingezonden brief

Biervaatje (foto: A.Konijnenberg)
Biervaatje (foto: A.Konijnenberg)

Het biervaatje

BETUWE - Opeens stond ie daar. Onaangekondigd en niemand wist waar ie vandaan kwam en ook niemand die wist wie hem daar neer gezet had. Ook niemand die zich er over verwonderde. Als het nu een leeg vaatje had betroffen kun je je daar nog iets bij voorstellen. Maar nee hoor, het vaatje tapte er nog levenslustig op los en liet aan zijn gewicht merken dit ook nog lange tijd te kunnen volhouden!

Nu ben ik geen bierkenner en weet ook niet hoe lang bier goed blijft, maar niemand scheen zich er druk om te maken. De positie van het vaatje bleef wekenlang het zelfde. Een keer was het vaatje omgegooid, maar ik heb hem weer overeind geholpen. Uit nieuwsgierigheid ging ik toch eens de tap proberen, en ja hoor. Het vaatje spoot er lustig op los en met een straal waar menig bejaarde jaloers op zou zijn! En ook de kleur van het aangebodene zag er nog zeer levenslustig uit. Ik kon me dan ook niet bedwingen om elke keer dat ik er langs kwam even aan zijn tap te hangen om te zien of 'ie' het nog deed. Het vaatje echter weet van geen ophouden!

Hoe lang zal ie er nog staan (na dit artikel)? Misschien moeten we dan maar eens uit een ander vaatje gaan tappen!

A. Konijnenberg

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227416&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gemeentenieuwsonline.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=650,651,652,653,654,666,667" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>