Logo gemeentenieuwsonline.nl
Van Techniek naar Artistiek. (foto: Gé Berns)
Van Techniek naar Artistiek. (foto: Gé Berns) (Foto: Gé Berns)

Kunstcafé Overbetuwe: Gé Berns aan het woord

ELST - Op vrijdag 26 april vanaf 19.30 uur is er het maandelijkse Kunstcafé in Theater De KiK. Tijdens dit Kunstcafé komt Gé Berns vertellen over zijn passie, inspiratie en zijn weg van ‘Techniek naar Artistiek’.

Op dit moment exposeert Gé in Zuid-Spanje en zal tijdens het Kunstcafé ook voorbeelden van zijn werk laten zien. Iedereen is welkom om binnen te lopen bij het Kunstcafé en te luisteren naar het verhaal van Gé Berns. Gé ging na zijn studie werktuigbouwkunde naar de Kunstacademie in Arnhem. Tijdens zijn studieperiode heeft hij veel gereisd door Midden - en Zuid-Amerika, Zuidoost Azië en het Midden-Oosten. Waarbij hij op zoek ging naar oude culturen, architectuur en mythologie.

Mummies en Maya's

De mummies in Egypte en de schedelvervormingen die hij zag bij de Maya's in Mexico inspireerden hem tot het maken van kunst. Beide soorten vervormingen werden door mensen uitgevoerd. In onze moderne tijd pakt Christo gebouwen in, ook vervormingen, op zijn manier. Vervormingen inspireren hem nog steeds, vooral gezichtsvervormingen, maar zijn vrije werk is veel breder. Thema's zoals, Kariatiden en Mythologische goden hebben op dit moment zijn aandacht. Gé heeft ook veel geëxposeerd in binnen- en buitenland en op dit moment exposeert hij permanent in Zuid-Spanje.

Na afloop is er tijd om samen na te praten en te borrelen in de beneden foyer van Theater De KiK. Een vrijwillige bijdrage, richtbedrag 7,00 euro. Meer info www.artoverbetuwe.nl kunstcafeoverbetuwe@gmail.com.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227416&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gemeentenieuwsonline.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=650,651,652,653,654,666,667" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>