Xanthos H1 strandt in halve finale

ZETTEN - Voor het eerst in de historie mochten de volleyballers uit Zetten de halve finale spelen van de beker. Samen met Webton Hengelo werd gestreden om een plek in de finale!

Set 1 kwam Xanthos goed uit de startblokken en sloeg meteen een klein gat. De bezoekers, een ruime mix aan ervaren en jeugdige spelers, boden goed tegenstand en wisten met name via de middenaanval diverse punten binnen te halen. Hengelo boog de achterstand rond 11-11 om in kleine voorsprong, waar Xanthos ondanks hard werken net te kort kwam; 19-25.

De tweede set zette de thuisploeg de schouders er nog eens onder, maar kwam niet los. Hengelo ging op zelfde voet verder, maar Xanthos kreeg meer grip op de sluwe ballen. Een belangrijke service-serie van Timo Sprangers leidde tot een voorsprong, waarna Xanthos op 24-21 voorsprong kwam. Ondanks vier setpunten wist Xanthos deze spannende set niet binnen te halen, en was Hengelo de gelukkigste; 27-29. Teleurgesteld begon Xanthos aan set 3, maar putte energie uit de aanmoediging van het publiek. De service-druk werd nog wat verder opgevoerd, waar Hengelo moeite mee had. Harde klappen van Nico Baars en slimme ballen van Edwin van de Haar gaven dat extra zetje wat nodig was om uit te lopen.

Het harde werken werd beloond; 25-22 voor Xanthos. De vierde set kon Xanthos tot 9-8 stand goed mee, maar twee lange service-series van Hengelo sloegen een flink gat wat Xanthos niet meer te boven kwam. Met 25-12 op het bord, was het onvergetelijke bekeravontuur voorbij en bedankten de heren de goed gevulde tribune voor de steun.