Logo gemeentenieuwsonline.nl
Een tjokvolle sporthal en een spannend wedstrijdverloop bij de laatste derby tussen HV Angeren en HV Huissen. 
Een tjokvolle sporthal en een spannend wedstrijdverloop bij de laatste derby tussen HV Angeren en HV Huissen.  (Foto: )

HV Huissen en HV Angeren doen aan klantenbinding Topprestaties Betuwse handbalteams

Tekst en foto: Hans Schmeinck

Als iets het handbalseizoen 2018-2019 wel duidelijk heeft gemaakt, is dat de eerste teams van HV Huissen en HV Angeren de sport enorm gepromoot hebben. De Huissense vrouwen werden kampioen, die van Angeren zaten er (wederom) dicht tegen aan en de Huissense handbalmannen streden tot het laatst om de titel. Het publiek was/is de grote winnaar.Bovendien moeten de prima prestaties van de Betuwse ploegen de (allerjongste) jeugd vast en zeker geïnteresseerd hebben gemaakt om 'op' handbal te gaan.
In een tijd dat er in heel Nederland en zeker ook in de nabije omtrek tal van handbalclubs ten onder gaan, verdwijnen of fuseren, mag men in de handen klappen dat de plaatselijke jeugd en volwassenen terecht kunnen bij HV Angeren en HV Huissen.
Bij eerstgenoemde zijn het vooral de vrouwen die de klok slaan. Er is veel talent, getuige de kampioenschappen bij diverse jeugdteams. Dus met de doorstroming naar het eerste zit het de komende jaren wel snor.
Dat team, de afgelopen twee seizoenen prima geleid door Fred Wieland, werd twee keer tweede in de tweede klasse B.
Vorig seizoen moesten de oranjehemden het ongenaakbare DFS 2 voor laten. Afgelopen seizoen aartsrivaal Huissen. Al was deze keer een titel meer in zicht. Wieland vertrekt overigens naar DFS. De Arnhemse Angeraar wordt opgevolgd door Ivo Verlangen.
Met de nieuwe trainer/coach gaat Angeren komend seizoen wederom een gooi doen naar de titel. Al zal dat helaas zonder topschutter Karlijn Hoogveld zijn, die vanwege de liefde verhuist.

HV Huissen

Zoals gezegd werden de vrouwen van HV Huissen kampioen in 2B. Door onder meer in twee drukbezochte en spannende derby's tegen Angeren nipt te winnen. De ploeg van de aanblijvende trainer/coach Huub Vermeulen en teamleider Patricia Willemsen is klaar voor de eerste klasse. De Huissensen lieten het hele seizoen goed, degelijk, snel en vaak aantrekkelijk spel zien en deden zo aan klantenbinding.
Dat geldt/gold op een hoger/hoog niveau ook voor het mannenteam. Tot twee weken geleden deed de equipe van Johann Peters mee om de titel in de hoofdklasse A.
Ze vochten met tal van topteams uit het noorden en oosten mooie en verbeten wedstrijden uit, vooral de bikkelharde en adembenemend spannende derby's tegen UDI uit Arnhem zijn onvergetelijk.
Jammer dat de Huissenaren de laatste twee duels verloren (zaterdag thuis nog een knotsgekke 32-33 tegen Achilles) en vijfde zijn geworden.
Dat neemt echter niets weg van het plezier dat de blauwhemden zichzelf en het publiek het afgelopen seizoen hebben gegeven.
Het team blijft komend seizoen, waarbij Peters zijn tweede jaar ingaat, vrijwel intact. Alleen doen de sterke Sander Nienhuis, Job Vermeulen en Ricardo Cornelissen een stapje terug.

HV Huissen in bekerDe kersvers kampioen van 2B, het vrouwenteam van HV Huissen, doet mee aan het bekertoernooi van handbalbond NHV. Er wacht het team al op donderdag 25 april meteen een flinke uitdaging, want de eerste wedstrijd in het knock-out systeem is uit bij Haarle, een eersteklasser. Meteen een goede testcase voor de Huissensen die komend seizoen dus in de eerste klasse uit gaan komen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227416&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gemeentenieuwsonline.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=650,651,652,653,654,666,667" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>