Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Bemmelse basketbalsters tussen hoop en vrees Alleen beker voor Batouwe?

2019 dreigt een naar jaar te worden voor Lekdetec.nl/Batouwe. De Bemmelse basketbalsters speelden vorig jaar nog om de landstitel, maar dit jaar zit een plekje bij de beste vier om de play-offs voor het kampioenschap er waarschijnlijk niet eens in. Al is de bekerfinale in ieder geval veilig gesteld, in eigen huis nog wel.

Tekst: Hans Schmeinck

Kijk ze staan, Lisanne de Jonge (rechts, rood shirt) en Yordi Kathmann. De speelsters van Letdetec.nl/Batouwe poseren stoer voor een foto ter ere van Internationale Vrouwendag op zaterdag 8 maart. Geweldig goede en kloeke tekst ook. Een paar dagen eerder, op zondag 3 maart, was het flinke er echter goed af. De Bemmelse basketbalsters verloren knullig maar terecht, met 73-68 bij Dozy Den Helder. Dat team haalde de Bemmelsen op de ranglijst van de Vrouwen Basketball League (het hoogste niveau in Nederland) bij.

Omdat Batouwe vorige week zaterdag zelf in eigen huis kansloos verloor van koploper Solar Systemen Grasshoppers uit Katwijk (64-86) en Den Helder haar wedstrijd ook won, kwam het zelfs op twee punten achterstand. Daar heeft de 73-46 thuiszege afgelopen zaterdag tegen nummer laatst Keijser Capital Martin Sparks geen verandering in kunnen brengen. Den Helder won haar duel namelijk ook, bij nummer 3 4Consult/Binnenland uit Barendrecht nog wel.

Het betekent dat Batouwe op plaats 5 blijft staan en twee punten achterstand heeft op zowel Den Helder als Binnenland. De Bemmelsen moeten zaterdag in de laatste competitieronde zelf winnen bij Binnenland en/of hopen op een misstap van Den Helder. Maar die ploeg speelt bij nummer voorlaatst Jolly Jumpers en zullen zich daartegen waarschijnlijk niet vergalopperen.

Bekerfinale

Worst case scenario is dat Batouwe op plaats 5 blijft staan en dus de Final Four (om het kampioenschap) niet gaat halen. Dat zou een bittere pil zijn voor de ploeg van coach Daan de Heus. De Bemmelsen haalden vorig jaar nog de finale van de Final Four en speelden om de landstitel met Grasshoppers. Die wonnen weliswaar, maar Batouwe verkocht haar huid duur. Een jaar eerder werden ze zelfs nog kampioen.

Mocht het in de competitie mislopen dan heeft Batouwe in ieder geval nog de bekerfinale. Die haalden ze door, een week vóór Vrouwendag, heel knap datzelfde Grasshoppers met 1 punt te verslaan (69-68). De winnaar van dat duel mocht/mag ook de bekerfinale thuis spelen en wel op zaterdag 30 maart. Vanaf 20.30 uur tegen Loon Lions uit Landsmeer. Mocht het daarin misgaan, dan is 2019 vooralsnog als een verloren jaar te beschouwen voor Batouwe. Al is er dan in ieder geval de hoop op de talenten (die al knielend poseren).

                                

Wel play-offs mannen Batouwe?

Als het goed is, halen de mannen van Batouwe, ofwel Dreamfields Dolphins, wél de Final Four van de Promotiedivisie poule A. Zaterdagavond ontaardde hun wedstrijd vlak voor tijd bij Almere Pioneers dan wel in een vechtpartij, maar de ploeg van Chris Stomp stond toen met zes punten verschil voor. En de Bemmelnaren zouden geen schuld hebben aan het ontstaan van het handgemeen. Mocht de zege door de bond NBB worden toegekend dan is deelname aan de Final Four zeker. En knap voor de Bemmelse promovendus.

Meer berichten