Dovol laat zich overtroeven door lager geplaatst Aetos 9

DODEWAARD - Dovol is op bezoek geweest bij Aetos 9 en heeft het zichzelf lastig gemaakt. Dovol lukte het niet om in de flow te komen van de vorige wedstrijden. Zat hier het onderschatten van de tegenstander in? Dat zal wel nooit helemaal duidelijk worden.

Vooral de eerste set verliep erg stroef en werd met een slecht gevoel verloren met 25-18. De tweede set verliep wel wat beter. Wat meer aanval, maar Aetos maakte handig gebruik van Dovol blokkering door niet vol uit te halen, maar tactisch er tegen aan te spelen. Ook met bekeken plaatsballetjes werden regelmatig punten gescoord waar Dovol weinig of geen antwoord op had: 25-19.

De derde set had Dovol een betere aanval en kon het een en ander afdwongen worden. Een eerste achterstand kon omgebogen worden en het leek er op of de winst makkelijk te behalen was. Echter Aetos kwam weer in haar spel en maakte het Dovol erg lastig. Met 'kunst en vliegwerk' pakte Dovol toch de set: 24-26.

De vierde set verliep voor Dovol in het begin niet echt goed. Ze wist het spel niet naar zich toe te trekken en omdat een goede passing ook nog uitbleef was er zelfs 19-10 achterstand. Een nieuwe inhaal als in de derde set kwam nu ook in deze set, maar nu was het gat te groot om te dichten en werd het maar 25-22. Tegen de grootste mede degradatie kandidaat gaf Dovol dus veel weg met 3-1 verlies. Gelukkig staan er nog twee teams onder op de ranglijst, dus hoopt Dovol dat dit geen al te grote gevolgen heeft.