NLDoet 2018. Twee leerlingen van groep 8 De Wegwijzer met Marijke van Brandenburg als begeleidster. (foto: Jane Grob-van Hooydonk/PR)
NLDoet 2018. Twee leerlingen van groep 8 De Wegwijzer met Marijke van Brandenburg als begeleidster. (foto: Jane Grob-van Hooydonk/PR) Foto: Jane Grob-van Hooydonk (PR)

NLDoet in de Wereldwinkel

Algemeen

ELST - Het Oranje Fonds houdt op 15 en 16 maart samen met duizenden organisaties in het land weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Wereldwinkel Elst nodigt reeds 10 jaar scholieren van groep 8 van basisschool De Wegwijzer uit om een kijkje te nemen in en achter de schermen van de winkel. Daartoe wordt eerst een workshop georganiseerd om te leren wat FairTrade is en uit welke landen alle producten komen. Daarna mogen de 25 scholieren twee aan twee in de week van NLdoet een uurtje komen helpen, versierselen voor kadootjes maken en klanten bedienen. Dit alles onder begeleiding van de vrijwillige medewerkers van de winkel. Zo leren zij wat vrijwilligerswerk is en hoe klanten te bejegenen en te informeren over de producten.

In de praktijk blijkt dat diverse leerlingen later ook hun maatschappelijke stage in de Wereldwinkel willen doen.

Uitgelicht

Digitale krant