Historische elementen in tuin. (foto: Els de Weijer)
Historische elementen in tuin. (foto: Els de Weijer) Foto: Els de Weijer

Geschiedenis van de tuinarchitectuur

Algemeen

KESTEREN - Op dinsdagavond 12 maart om 20.00 uur, wordt bij de Groei en Bloei in Kesteren verhaald over de geschiedenis van de tuinarchitectuur. Het wordt een boeiende en leerzame lezing over tuin- en parkontwerpen door de eeuwen heen.

De voordracht wordt gehouden door Els de Weijer; tuinarchitecte van de Hortus Magnificus uit Oosterbeek. Els zal haar verhaal ondersteunen door heel veel verklarende en inspirerende lichtbeelden. Verhaald zal worden wanneer de eerste siertuinen in Europa werden aangelegd en welke planten, bomen en struiken men toen gebruikte. Inzicht wordt gegeven in de ontwikkeling van de tuinarchitectuur door de eeuwen heen. Maar ook wat de relatie is tussen tuinarchitectuur, architectuur, kunst en maatschappij. Dit alles heeft een helder verband met elkaar.

De tuinen die Els de Weijer in haar lezing bespreekt, heeft zij zelf bezocht. We bezoeken tuinen in Italiƫ, Engeland, Duitsland en Frankrijk. Van deze tuinen worden inspirerende fotoseries gepresenteerd. De lezing eindigt met een bijzondere tuin in Nederland. Het ontwerp daarvan is gebaseerd op de ontwerpen van tuinen die eeuwen daarvoor al waren aangelegd. Na de lezing is er de mogelijk tot het stellen van vragen. De avond vindt plaats in het gebouw van de Helicon VMBO-school aan de Industrieweg 4 in Kesteren. Leden van de Groei en Bloei hebben gratis toegang, niet-leden betalen drie euro.

Waterelement in de tuin. (foto: Els de Weijer)
Robuuste tuin. (foto: Els de Weijer)

Uitgelicht

Digitale krant