Logo gemeentenieuwsonline.nl

Dovol: onverwacht verlies en verrassende winst tegen Gemini 4 en 3

DODEWAARD - Tegen Gemini 4 rekende Dovol erop om punten te halen, maar kon geen goed team opstellen; dus een lastig doel om te halen. Er werd goed gespeeld en eigenlijk was Dovol tevreden met de setstanden 25-22, 25-19, 25-20 en 25-21, maar helaas geen punten.

Tegen Gemini 3 hoopte Dovol 1 punt te kunnen halen net als in de uitwedstrijd. Verrassend genoeg lukte in de eerste set al op een eenvoudige manier. Dovol speelde rustig, geconcentreerd en pakte de set 25-20. Het doel bereikt. In tweede set nam Gemini direct het initiatief en keek Dovol de hele set tegen een achterstand aan. Dovol speelde goed, maar scoorde te weinig: 25-22. Ook in de derde set was dit het beeld. Ondanks de inspanningen en spel was er vlug een achterstand: 1-7. Dovol gaf niet op en stapje voor stapje werd het spel beter. Goede beweging en passing in het achterveld en dus mogelijkheden voor de aanvallers. Dovol kwam bij 17-17 langszij en had genoeg kracht om door te gaan: 25-22.

Met dit niveau werd de vierde set gestart. Gunstige tussenstanden verschenen voor Dovol op het scorebord: 8-3 en zelfs 13-7. Daarna kon een service rally niet omgezet worden in een goede passing en kwam Gemini zelfs voor met 14-16. Toch ging Dovol niet bij de pakken neer zitten en pakte het spel weer op, want een vijfde set daar was geen behoefte aan en bovendien zou de setwinst 4 punten opleveren. Bij 18-18 was de stand gelijk en wist Dovol weer het spel op te pakken. Mooi volleybal spel voor het publiek en setwinst voor Dovol: 25-22.

Gemiddeld gezien in deze week de punten gehaald waar gehoopt werd alleen dan wel op een heel andere manier dan waar aan gedacht werd.

Meer berichten