Logo gemeentenieuwsonline.nl
Van links naar rechts: Ricardo Brink, Wayne Tessels en Melvin van der Voort. (foto: SWPN)
Van links naar rechts: Ricardo Brink, Wayne Tessels en Melvin van der Voort. (foto: SWPN) (Foto: SWPN)

SWPN met sterke line-up van start in IDM

DODEWAARD - Wayne Tessels gaat in 2019 van start voor SWPN, partner van stichting Zorgeloos Kind, in de IDM Supersport 600. Daarnaast begint het door Yamaha Motor Europe, branche Nederland ondersteunde team een junior traject met Melvin van der Voort in de IDM Supersport 300. Ricardo Brink blijft het team trouw en is komend jaar weer te zien in de IDM Superbike, waardoor SWPN komend seizoen in drie raceklassen actief zal zijn.

SWPN kan met de steun van Yamaha Motor Europe, branche Nederland een prachtige rijders line-up presenteren voor het seizoen 2019. Met Wayne Tessels heeft SWPN een sterke rijder in huis gehaald. In 2014 werd de 24-jarige coureur vice-kampioen in de EK Superstock 600. Na een aantal seizoenen in de FIM Superstock 1000 en FIM Europe Supersport Cup wil Tessels dit jaar laten zien wat hij waard is in de IDM Supersport 600. Daarnaast brengt Tessels ook ChromeBurner mee als teamsponsor naar SWPN.

Ook start SWPN in 2019 met de 13-jarige Melvin van der Voort een junior traject dat aansluit op het Yamaha bLU cRU jeugdprogramma. De jonge Van der Voort wordt gezien als een talent en zo werd hij vorig jaar tweede als nieuwkomer in de Yamaha R125 Cup. Het is voor Van der Voort zijn eerste volledige seizoen op de grote circuits, daarom is het voor de rijder uit Ede voornamelijk belangrijk om zoveel mogelijk meters te maken en te leren in de IDM Supersport 300 categorie op de Yamaha R3 van SWPN.

Begin maart gaat SWPN met Wayne Tessels, Van der Voort en Brink in Spanje een uitgebreid testprogramma doorlopen om zich optimaal voor te bereiden op het seizoen 2019.

Meer berichten