Logo gemeentenieuwsonline.nl

Genieten bij pronkzittingen van Zet 'm Op

CV Zet 'm Op heeft de afgelopen twee weekenden zes keer mogen pronken voor Prins Ron uut de Perenbuurt en zijn adjudant Willy in een bomvol en gezellig "Wapen van Elst". Gezien de enthousiaste reacties en waardering tijdens en na de zittingen heeft het Elster publiek weer met volle teugen genoten.

In het voorprogramma liet de Blauwe Blagen Bende van Zet 'm Op op muzikale wijze zien dat er in Elst veel buitenlandse restaurants zijn die uiteindelijk toch goed met elkaar kunnen samenwerken.

Na de entree van de Raad van 11, Prins Ron uut de Perenbuurt en adjudant Willy, warmden De Hofzangers de zaal op met een lekkere inzinger over het frühshoppen in Elst.

De Blue Bastards kregen alle mensen van de stoel met hun doldwaze rollatorpolonaise.

De tieners van Nei Grei maakten zingend en dansend duidelijk dat ze het niet eens waren dat ze hun "spiekerboxen" moesten inleveren t.b.v. de isolatie van het gemeentehuis.
Eigenwies gaf alvast een inkijkje in de nieuw te bouwen poli bij het station in Elst, voor deze gelegenheid "Praktijk beter laat dan nooit beter" genoemd. Een hilarisch optreden.

De Deurzetters zongen een lekkere carnavalskraker over het gezamenlijk carnaval vieren in Duppertdurp.

De stunt van de stuntgroep was dit jaar de sollicitatie naar de opvolging van burgermeester Toon van Asseldonck. De 4 sollicitanten lieten zien erg veel te kunnen, maar helaas niet genoeg om burgermeester te worden.
Marianne de Vette kwam, samen met haar hondje Polleke, vertellen dat ze dit jaar niet meedeed aan het programma omdat ze te druk was. Nadat ze verteld had waar zij dit jaar allemaal mee druk is geweest ging ze samen met Polleke weer naar huis. Een geweldige buut met veel actualiteit en spitsvondige woordgrappen, door het publiek beloond met staande ovaties. Het programma voor de pauze werd afgesloten door De Hofzangers met een lekkere "sjoenkel".

Na de pauze was het de beurt aan Kant Noch Wal. Als de Bloebent, de beste Betuwse kofferband ooit, repeteerden zij hun oude koffers en sloten af met hun grootste koffer ooit, "Vrouw". Tot grote verrassing van het publiek omdat tot een half jaar geleden Kant Noch Wal nog nooit een noot gelezen, gespeeld en gezongen had. Het Wapen ontplofte!!
De Chanellekes zongen een prachtige Abba medley over actuele Elster onderwerpen als de sportschool, de appeltaart van Droom en het afscheid van burgermeester Toon van Asseldonck.

Hent en Truus, alias Mark en Dorien, hadden weer een technisch hoogstandje bedacht met behulp van een "magic screen". Optimale timing zorgde voor een bijzondere act die ze na hun gebruikelijke gekissebis afsloten met het voornemen om samen naar het 66 jarig jubileum van Zet 'm Op toe te gaan werken waarna de geweldige Zet 'm Op band onder begeleiding van mooie filmbeelden en eigen muziek werd voorgesteld.

De Hofzangers schitterden in een Amsterdamse medley over Elst, het Amsterdam van het Oosten, voor een prachtig decor met Elster grachtenpandjes van Jan Neijenhuis. Onderbroken door een passend muzikaal eerbetoon aan het afgelopen zomer overleden erelid Jan Polman.
Begin februari werd er in diverse media melding gemaakt van zwerver Dirk. Dirk was na een zwerftocht in Elst terecht gekomen en bivakkeerde in Park Lingezegen en de Dorpsstraat. Veel inwoners van Duppertdurp vroegen zich af waar die Dirk toch zou zitten, want niemand had hem ooit gezien. Tot….de pronkzittingen van Zet 'm Op. Daar bleek het hele verhaal te zijn verzonnen en bleek Dirk in werkelijkheid Dave Willemsen, buutreedner van Zet 'm Op, te zijn.
In een geweldige buut nam Dirk het publiek mee in zijn bestaan als zwerver. Met een staande ovatie nam het publiek afscheid van Dirk en keert hij weer terug in het Elster leven als Dave Willemsen. Fake news bestaat dus ook in Duppertdurp!

Voor de finale had Zet 'm Op een cover gemaakt van het nummer "Vrouw" van de Bloebent. Onder de feestelijke klanken van "Blauw" haalde president Ruud Maatman, die de hele avond weer op vakkundige wijze aan mekaar praatte, alle ruim 100 artiesten en medewerkers van Zet 'm Op nog een keer het podium op om het dankbare applaus van het publiek in ontvangst te nemen.

Meer berichten