Logo gemeentenieuwsonline.nl
Toneelgroep 2018. (foto: Eric van Ammers)
Toneelgroep 2018. (foto: Eric van Ammers) (Foto: Eric van Ammers)

Waalzoomruiters kleurrijk in Betuws dialect

IJZENDOORN - Vrijdag 8 en zaterdag 9 maart spelen De Waalzoomruiters uit Ochten in dorpshuis 'Ons Tehuis' in IJzendoorn het toneelstuk 't Moar Tijdelijk!

Het verhaal speelt zich af op de boerderij van Anna en haar zoon Jan, die stiekem een oogje heeft op het buurmeisje. Stiekem? Ach, heel het dorp weet dat al, behalve zijn schoonmoeder. Aan de andere kant van het dorp wonen twee boeren. De katholieke Evert en zijn protestantse buurman: Gijs. De beide boeren kunnen elkaar niet uitstaan. Er gaat geen dag voorbij of die twee hebben ruzie over het land, de kerk of over de krant.

Wanneer deze boeren dakloos raken, worden ze het probleem van de plaatselijke dominee en de nieuwe pastoor. De beide herders vragen Anna om hulp en die verzucht. Kom er in…’t Is Moar Tijdelijk! Nietwaar dominee en meneer pastoor?

Maar acht weken later zit Anna nog met de twee ruziënde boertjes opgescheept. Gelukkig biedt de kerk hulp aan, echter zet dat geen zoden aan de dijk. Want een rokende non zorg voor nog meer ophef en verwarring. Dan krijgen de beide boeren een idee, zodat ze hun toekomst op de boerderij veilig kunnen stellen. Maar wanneer hun toekomst letterlijk in de kreukels valt op het kippenhok van buurvrouw Toos, blijkt het bejaardenhuis nog de enige optie te zijn. Of biedt Martha met haar geliefde toch nog uitkomst?

Een heerlijke plattelandskomedie vol kleurrijke rollen en een vleugje romantiek in Betuws dialect.

Kaarten zijn te koop bij bakkerij Ad Bos, Molendam 5 in Ochten en bij dorpshuis ‘Ons Tehuis’, J.R. Zeemanstraat 12a in IJzendoorn. Kosten 7,50 euro per persoon.

Meer berichten