Logo gemeentenieuwsonline.nl
De samenwerkingspartners.
De samenwerkingspartners.

Samenwerking smaakt naar meer

OVERBETUWE - Dinsdag 12 februari sprak de gemeenteraad van Overbetuwe in een voorbereidende vergadering over het plan Vitaal sportpark De Pas. Sjoukje ten Broeke (voorzitter HCOB) gaf namens de gebruikers van het sportpark een inspraakreactie.

Naast instemming met het voorstel vroeg zij aandacht voor een paar zaken die wat onderbelicht bleven:

- het unieke samenwerkingstraject dat er het afgelopen jaar is doorlopen;

- het feit dat verenigingen/clubs naast hun eigen belang oog hebben voor het algemeen maatschappelijk belang;

- de samenwerking van sportverenigingen met andere organisaties;

- samenwerking die naar meer smaakt en in de toekomst voortgezet wordt.

Binnenkort start Werkpost De Pas. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, statushouders, cliënten van Driestroom gaan als vrijwilligers aan de slag op het sportpark. Ze trekken samen op met de doorgewinterde vrijwilligers van de clubs.

Het plan is om daarvoor een coöperatie op te richten. Onder de paraplu van deze coöperatie of los daarvan willen de clubs nog meer mooie dingen realiseren. Gedacht wordt aan het tweejaarlijkse Special Sports Event, energie-inkoop, gezamenlijke duurzaamheidsmaatregelen, opslagruimte delen, misschien een gezamenlijke open dag, samenwerking op het gebied van Ehbo, et cetera.

Elistha, Spero, HCOB, Scouting, Postduiven De Toekomst, De Rietvoorn, Running Elst, Special Sports, Driestroom, Overbetuwe Beweegt, basisschool Stap voor Stap, De Kikkerkoning gaan ervoor.

Meer berichten