School's Cool van start in Overbetuwe

Algemeen

OVERBETUWE - School’s Cool is een organisatie die kwetsbare, maar kansrijke leerlingen in het basisonderwijs en Voortgezet Onderwijs koppelt aan vrijwillige mentoren.

Zij geeft wekelijks ondersteuning bij schoolse zaken. School’s Cool heeft een programma voor leerlingen vanaf groep 3 tot en met groep 8, die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, maar dit door omstandigheden niet kunnen krijgen van hun ouders. Daarnaast kunnen leerlingen aangemeld worden die de overgang gaan maken van groep 8 naar het Voortgezet Onderwijs en hierbij begeleiding nodig hebben. Ook is er een programma voor leerlingen die vastlopen in het Voortgezet Onderwijs.

De kracht van deze projecten is het bieden van ondersteuning op maat. Belangrijk hierbij is dat de leerling plezier in school blijft houden en het vertrouwen in eigen kunnen groeit. Mentoren lopen gedurende langere periode met de leerling mee. Ze helpen bijvoorbeeld bij het plannen, brengen structuur in het maken van huiswerk, herhalen leerstof, vergroten het zelfvertrouwen maar ook begeleiden ze bij het aangaan van nieuwe vriendschappen. Dit alles gaat nu ook in Overbetuwe van start!

"We zijn op zoek naar betrokken vrijwillige mentoren die het verschil willen maken in het leven van een kind/ jongere. Wilt u meer informatie of lijkt het u leuk om als mentor in Overbetuwe iets te betekenen voor een kind/ jongere? Heeft u zin/ tijd om wekelijks 1-2 uur te besteden aan dit project? Neem dan contact op met Daniëlle van Deutekom, coördinator School’s Cool Overbetuwe. Mail: danielle.van.deutekom@fortewelzijn.nl of bel: 06 23389641."

Uitgelicht

Digitale krant