Logo gemeentenieuwsonline.nl
Plastic doppenmozaïek gemaakt door school in Hodod.
Plastic doppenmozaïek gemaakt door school in Hodod.

Wijnactie door stichting Barátok Románia

HETEREN - Ook dit jaar houdt de Stichting Barátok Románia weer haar jaarlijkse wijnactie voor de gemeente Hodod in Roemenië. De actie wordt gehouden van 25 februari - 3 april.

Stichting Barátok Románia ondersteunt de dorpen sinds 1992. De veertien actieve leden wonen in Andelst en Heteren. Eén keer per jaar brengt een aantal leden op eigen kosten een bezoek aan Hodod. De vriendschapsbanden worden dan aangehaald en er wordt over de projecten gesproken. Voor nieuwe projecten worden ter plaatse comités opgericht die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering. De stichting verkrijgt haar inkomsten uit: de jaarlijkse “Barátokwijnactie”, een jaarlijks bridgetoernooi, giften van bedrijven, particulieren, scholen en kerkgenootschappen.

Dit jaar wordt de opbrengst besteed aan ondersteuning van lesprogramma’s op de scholen over afval en milieuproblematiek. Op de scholen wordt veel aandacht geschonken aan vervuiling en schoonmaakacties. Tevens wordt er een bijdrage geleverd voor de aanschaf van een pers om plastic afval efficiënter en goedkoper te kunnen vervoeren.

"Mocht u de leden niet aan de deur treffen dan kunt u zich ook rechtstreeks wenden tot het secretariaat: Elzenpas 2, Heteren of via de mail: jantekloeze@gmail.com."

Meer berichten