Logo gemeentenieuwsonline.nl

Lezing: Andries Bierling Salvia's en botanische rariteiten

HERVELD - Maandag 18 februari om 20.00 uur verzorgt Groei & Bloei Overbetuwe-Lingewaard een lezing in zalencentrum De Hoendrik, Dorpsplein 22 in Herveld. Andries Bierling, één van de twee eigenaren van Tuingoed Foltz, een prachtige biologische kwekerij in het Groningse Meeden, neemt u mee in de kleurrijke en verrassende wereld van Salvia’s en botanische rariteiten.

Aan de hand van veel eigen fotomateriaal geeft hij informatie over de achtergrond van deze soorten en laat hij op inspirerende wijze hun toepassingsmogelijkheden zien. Tuingoed Foltz is houder van de Nederlandse Planten Collecties Salvia en Echinacea. De Salviacollectie omvat zo’n 150 soorten die afkomstig zijn van alle continenten. De laatste jaren legt Tuingoed Foltz zich sterk toe op het verzamelen en kweken van botanische rariteiten en bijzondere schaduwplanten, waaronder Arisaema, Podophyllum en Epimedium. Dit heeft onder meer geresulteerd in de aanleg van een nieuwe bostuin en een unieke jungletuin met manshoge boomvarens, olifantsoren, bananen en gunnera’s.

De bezoeker kan tijdens deze lezing verschillende Salviasoorten en enkele Botanische bijzondere planten kopen.

Het bijwonen van deze lezing is gratis voor Groei & Bloei leden, niet-leden betalen 5,00 euro. Dit is inclusief koffie/thee. Opgeven via de mail genb.lingewaard.overbetuwe@gmail.com voor deze avond is noodzakelijk in verband met de beschikbare ruimte.

Meer berichten