Logo gemeentenieuwsonline.nl

Jaarlijkse geschiedenisquiz

HEMMEN - Op 19 februari om 20.00 uur houdt de Historische Kring Midden-Betuwe haar traditionele jaarlijkse quiz over de (streek)geschiedenis.

Locatie is dorpshuis 'De Oude School' in Hemmen. Het is voor de tiene keer. Er zijn 50 vragen geformuleerd. De antwoorden worden gegeven door groepjes van vier deelnemers. Deze groepjes worden aan het begin van de avond samengesteld. Met de beginletters van de antwoorden kun je vier woorden van 12 of 13 letters vormen.

Het eerste woord wordt na 12 vragen gezocht. De avond krijgt daardoor de nodige variatie, want daarna volgen de vragen en antwoorden voor het tweede woord woord enzovoort.

Voor ieder goed antwoord krijgen de groepen een punt. De groep die een woord het eerst 'ziet' krijgt daarvoor drie bonuspunten. Na vier woorden is dan de winnende groep van de avond bekend. Die groep krijgt een bescheiden prijsje.

Doel van deze avond is op de eerste plaats gezelligheid. Maar de quiz is ook leerzaam. Aan het eind van de avond weet je, welhaast zeker, weer iets meer van onze streekgeschiedenis.

Het is bovendien een laagdrempelige manier om eens kennis te maken met onze Kring, die werkzaam is in de dorpen Andelst, Hemmen, Herveld, Heteren, Randwijk en Zetten. De quiz is daarom voor iedereen gratis toegankelijk. Belangstellenden die niet in staat zijn naar de quiz te komen kunnen op www.hkmb.nl ook de nodige informatie vinden.

Meer berichten