Logo gemeentenieuwsonline.nl

Top 10-noteringen DGV turnsters 4e divisie

Elisa, Dewi en Jade in de Nijmeegse turnhal
Elisa, Dewi en Jade in de Nijmeegse turnhal (Foto: eigen foto)

DODEWAARD - Op 2 februari stond er weer een wedstrijd voor DGV Dodewaard op het programma. Dit keer gingen de turnsters die uitkomen in de vierde divisie naar Nijmegen voor hun tweede plaatsingswedstrijd. Myla van Dijk was helaas nog steeds geblesseerd, waardoor DGV met drie turnsters naar de nieuwe turnhal ging. Elisa Roumimper, Dewi Boumans en Jade van Dodeweerd kwamen alle drie in dezelfde wedstrijdronde in twee verschillende banen uit.

Dewi (Pupil 1) turnde een goede wedstrijd, ze bleef keurig op de balk staan. Dit was dan ook haar beste toestel. Ze verbeterde zich ten opzichte van de vorige wedstrijd met vier plaatsen en werd achtste. Jade (ook Pupil 1) was niet helemaal fit. Dit was vooral te merken bij haar vloer- en brugoefening. Op sprong wist ze een mooie derde plaats te halen en haar balkoefening was goed voor een vierde plaats. In het eindklassement werd Jade vandaag tiende. Omdat ze de vorige keer een blessure had turnde Elisa nu haar allereerste wedstrijd bij de Senioren. In deze categorie komen alle turnsters van 16 jaar en ouder uit. Dat ging haar goed af. Ze turnde als enige in haar wedstrijd een half in, heel uit over de pegasus. Ook bij Elisa was haar beste toestel de balk waarop ze vierde werd. Elisa werd na vier toestellen zevende.

Op 17 maart vindt de derde en laatste wedstrijd plaats en daarna zal ook bekend worden wie er doorgaan naar de regiofinale later dit seizoen.

Meer berichten