Logo gemeentenieuwsonline.nl

Oproep aan senioren van Driel en omgeving

DRIEL - Senior en nog een beetje sportief? Een kleine groep oudere senioren van onze vereniging, RKSV Driel, is iedere dinsdagmorgen actief met recreatief voetbal.

"Van half elf tot half twaalf vermaken wij ons met de bal. Wat ontspanning, wat oefeningen om de spieren los te maken, wat beweging om de conditie te verbeteren of op peil te houden. Kortom bewegen om gezond te blijven en het voetbal als motief. Wij zoeken nog mede-sportievelingen. Ben jij dat? Of weet jij iemand die interesse heeft? Kom langs op ons sportpark aan de Dorpstraat in Driel, of laat het ons weten, ook als je wat meer informatie wenst op info@rksvdriel.nl.:

Uit het nationale ouderenfonds: Bewegen en sporten op latere leeftijd. Bewegen is gezond. Dat weten we allemaal. Wie beweegt, heeft minder kans op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, diabetes én eenzaamheid. En ouderen blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen. Een goede gezondheid is daarom van cruciaal belang. Toch is het lang niet altijd makkelijk om gezond en fit te blijven.

Voetbal is de populairste sport van Nederland. Voetbal verbroedert. Daarom zet het Ouderenfonds voetbal in om de zelfredzaamheid van ouderen te vergroten en het sociale netwerk uit te breiden. Met voetbal en sociale ontspanning werken 60-plussers op een verantwoorde manier aan hun conditie en maken ze nieuwe vrienden.

Het Ouderenfonds beveelt het verantwoord sporten op latere leeftijd aan. "Oud ben je pas als je niks meer doet. Het geeft zo veel plezier om van die bank te komen en weer te voetballen." Om weer samen wat te doen, om samen te voetballen op ons eigen aangepaste niveau. Redenen genoeg om te komen sporten op ons sportpark. Wij zijn bijzonder blij met mensen die met ons willen sporten op dinsdagmorgen. Uitbreiding is zeer welkom omdat wij graag willen blijven sporten op een niveau dat bij ons past. Gezellig en vrij en ieder met zijn eigen kwaliteiten en inzet. Voel je hier wat voor, wil je eens komen kijken op dinsdagmorgen tussen half elf en half twaalf, voel je uitgenodigd. En breng gerust je voetbal(sport)schoenen alvast mee. Wil je meer weten: stel je vraag op info@rksvdriel.nl. RKSV Driel, Dorpsstraat 13 in Driel; www.rksvdriel.nl; Kijk ook op www.overbetuwebeweegt.nl onder de rubriek 'nieuws'.

Meer berichten