Logo gemeentenieuwsonline.nl

Magna Voce start 2019 in Herveld

HERVELD - Zaterdag 26 januari om 19.00 uur start Magna Voce haar tournee in de r.k.-parochiekerk van Herveld. Het Gregoriaans koor is inmiddels al bekend in de vijftien geloofsgemeenschappen van de r.k.-parochie H. Maria Magdalena en kan zich daarom ook altijd verheugen op een warm en welkom samenzijn in de verschillende locaties.

Het koor dat bestaat uit twintig zangers en een vaste muzikale begeleiding uit de voormalige Sint-Benedictus parochie verzorgt in overleg en verzoek al vijf jaar de gregoriaanse gezangen in de weekend vieringen en daar waar de vraag is ook uitvaart- en huwelijksvieringen. Het eerste halfjaar staan vieringen gepland in Herveld, Haalderen, Huissen, Stad, Elst, Oosterhout en Valburg. "Wij zullen u tijdig informeren waar en wanneer u het koor kunt verwachten met hun Gregoriaanse gezangen."

De aftrap in 2019 is 26 januari om 19.00 uur in Herveld en voorganger is dan pastoor G. Peters. Het is de derde zondag door het jaar en heeft als thema 'Vervul jij de schrift?'. Het koor zal de G regoriaanse gezangen van deze zondag zingen. Het Introitus Adorate Deum omnes angeli ejus, en het mooie Alleluia Dominus regnavit, exsultet terra, Offertorium: Dextera Domini fecit virtutem. Tijdens de communie zal het koor het meerstemmig Ece panis zingen. "Wij nodigen u uit om samen met het koor deze eucharistieviering in Herveld mee te vieren." De muzikale begeleiding zal worden verzorgd door Harry van Kempen uit Oosterhout aan het orgel, en Harry van Kempen uit Elst en Harry Wassenberg uit Heteren zullen hun muzikale bijdrage verlenen. Het geheel staat onder leiding van dirigent Rita Branderhorst.

Meer berichten