Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: SLG)
(foto: SLG) (Foto: )

Help de weidevogels in de Betuwe!

ECHTELD - Heeft u belangstelling voor weidevogels? Vindt u het belangrijk dat kievit, grutto, tureluur en andere weidevogels in de Betuwe beschermd worden? En bent u graag buiten actief? Volg dan de cursus weidevogelbescherming en word een actieve weidevogelvrijwilliger.

De weidevogelgroep Overbetuwe, het Collectief Rivierenland, de ANV Lingestreek en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseren deze driedaagse cursus voor nieuwe vrijwilligers. Heeft u belangstelling? Meldt u dan aan via het aanmeldformulier op www.landschapsbeheergelderland.nl. De cursus bestaat uit drie theorieavonden en begeleiding in de praktijk. De avonden vinden plaats op dinsdag 29 januari, 12 februari en 16 april op het akkerbouwbedrijf van de familie Weiman, Waalbandijk 82 in Echteld. Deelname is gratis.

Coördinator vrijwillige weidevogelbescherming Karen Hinkamp van SLG verzorgt de cursus. In drie avonden behandelt zij de theorie. Tijdens de praktijk leert u kijken naar weidevogels, waarnemen van bepaald gedrag, hoe zoekt u het beste de nesten en hoe beschermt u nesten?

Programma en locatie 29 januari 2019, 20.00-22.00 uur: Vrijwillige Weidevogelbescherming, Nesten opzoeken, Beschermingsmaatregelen, De moderne landbouw.12 februari 2019, 20.00-22.00 uur: Biologie en gedrag van weidevogels, Registratie van gegevens, Organisatie vrijwilligerswerk.16 april 2019, 20.00-22.00 uur: Methodisch tellen van weidevogels: broedparen- en gezinnentelling

Cursuslocatie: Akkerbouwbedrijf van de familie Weiman, Waalbandijk 82 in Echteld. Na opgave voor deze cursus ontvangt men meer informatie over het programma.

Meer berichten