Xanthos H1 begint jaar met moeizame overwinning

ZETTEN - Dinsdag 8 januari stond de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar gepland voor de volleyballers uit Zetten, dit keer tegen laagvlieger SSS Barneveld. Door enkele blessures in het team was het geen zekerheid dat dit een makkelijke avond zou worden.

Xanthos keek meteen tegen 5-1 achterstand aan, maar vocht zich terug. Bij vlagen waren er mooie rally’s, maar het niveau liet aan beide kanten te wensen over. SSS was aan het eind de gelukkigste en haalde de set binnen met 25-23.

Getergd wilde Xanthos de slechte set rechtzetten, en had een droomstart. Na sterk serveren van Timo Sprangers en Pascal van Meerten liet Maarten Schuurman zich gelden door liefst vier punten op rij te maken met een blokkade. Xanthos leek een metamorfose ondergaan en zette 25-10 op het bord.

Set 3 leek het ervaren SSS weer iets bijgekomen van de schrik maar het was niet genoeg. Onder leiding van Edwin van de Haar liep Xanthos snel uit naar een comfortabele voorsprong, en kon zich met 25-16 opmaken voor de 4e set.

Deze set begon dramatisch, waarin niks meer lukte. SSS kreeg hoop op een vijfsetter en ging met 25-16 winst met vertrouwen de laatste set in.

De vijfde en laatste set ging van begin tot eind gelijk op, Bij 13-13 zorgde een goed waargenomen voetfout bij SSS voor een hoop emotie bij de bezoekers. SSS werkte het 1e matchpoint weg, waarna de meest luidruchtige SSS-speler Xanthos de overwinning schonk door 2 persoonlijke fouten op rij. Met 16-14 in set 5 mocht Xanthos opnieuw een overwinning bijschrijven.

De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 19 januari 16.00 uur, als het sterke Renswouw naar De Wanmolen komt.