Logo gemeentenieuwsonline.nl
Bethelkapel Den Haag. (foto: J. Verwoert)
Bethelkapel Den Haag. (foto: J. Verwoert) (Foto: J. Verwoert)

Kerkasiel: waarom eigenlijk?

REGIO - Sinds oktober is in de Bethelkapel in Den Haag het kerkasiel gaande. Dit houdt in dat sinds het begin een onafgebroken kerkdienst aan de gang is. U kunt er iets over lezen in het artikel 'Met De Voorhof naar het kerkasiel'. Maar dat kerkasiel: waarom is dat eigenlijk? Hier een korte uitleg.

Het kerkasiel wordt verleend aan de familie Tamrazyan. Deze familie verblijft inmiddels bijna negen jaar in Nederland. In die negen jaar heeft de familie één asielprocedure doorlopen. In deze procedure heeft de rechter twee keer ten gunste van de familie geoordeeld. Tegen deze twee gunstige uitspraken van de rechter is de staat telkens in beroep gegaan. Na de laatste uitspraak heeft de staat er bijna twee jaar over gedaan om te besluiten dat het kinderpardon niet wordt toegepast.

 

Waarom geen kinderpardon?

Om voor het kinderpardon in aanmerking te komen, moet men vijf jaar in Nederland wonen. De familie Tamrazyan verblijft bijna negen jaar in Nederland. Echter: omdat de familie niet voldoet aan het ‘meewerkcriterium’ komt zij volgens de staat niet in aanmerking voor het kinderpardon. De familie heeft namelijk niet aan haar eigen uitzetting meegewerkt. Dat betekent: in een periode waarin de rechter de overheid tot twee maal toe verbood om tot uitzetting over te gaan, had de familie wel moeten meewerken aan haar eigen uitzetting. Hier wringt iets. Dit tast bij menigeen het gevoel voor rechtvaardigheid aan. Dat is een reden dat een lange rij van voorgangers en gemeenteleden die deze viering gaande houden.

Meer informatie via www.voorhofkesteren.nl en www.bijdezondag.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227416&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gemeentenieuwsonline.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=650,651,652,653,654,666,667" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>