Logo gemeentenieuwsonline.nl

Lezing Herberg de Aandacht

HETEREN - In de lezing 'De tien geboden voor het milieu' door Marjolein Tiemens is onder meer het gedachtegoed van paus Franciscus uit Laudato Si' verwerkt.

Marjolein Tiemens laat zien hoe we vanuit de christelijke spiritualiteit en traditie handen en voeten kunnen geven aan wat we noemen 'zorg voor de schepping'. Dat duurzaamheid niet alleen 'iets plats' is van zonnepanelen en elektrische auto's (de buitenkant van duurzaamheid, is zeker nodig), maar dat het een levensstijl is die zich verbonden weet met en verantwoordelijk weet voor alle leven, duurzaamheid van binnenuit, van uit het hart. En dat het een levensstijl is die bevrijdend werkt en vreugde geeft en dankbaarheid.

De lezing begint donderdag 17 januari om 19.30 uur. Herberg De Aandacht, Kerkplein 1, Heteren. Graag opgave vooraf bij Corina Vos 06 20544726 of per mail herbergdeaandacht@gmail.com.

Filmavond bij Herberg De Aandacht

HETEREN - De persoon van Maria Magdalena heeft door de eeuwen heen altijd tot de verbeelding gesproken. Uit de Bijbel is bekend dat zij deel uit maakte van de groep leerlingen van Jezus en dat zij de eerste getuige is van de opstanding.

Binnen de kerkgeschiedenis is haar levensverhaal echter letterlijk en figuurlijk vervuild geraakt met dat van een aantal andere vrouwen. Deze film van Garth Davis, uitgebracht in maart 2018, geeft Maria Magdalena het eerherstel dat zij verdient.
Inleiding en nagesprek: Janine Kallen, pastoraal werkster. De film 'Mary Magdalene' (Garth Davis, 2018) begint donderdag 10 januari om 19.30 uur Herberg De Aandacht, Kerkplein 1, Heteren. Graag opgave vooraf bij Corina Vos 06 20544726 of per mail herbergdeaandacht@gmail.com.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227416&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gemeentenieuwsonline.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=650,651,652,653,654,666,667" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>