Logo gemeentenieuwsonline.nl

Kevin van Veen nieuwe trainer Spero

Foto:

BETUWE - Met ingang van het seizoen 2019-2020 is Kevin van Veen (27) hoofdtrainer van SV Spero. Op 1 juli 2019 volgt hij Gerrit Jan Barten op, die dan na vier seizoenen vertrekt bij Spero. In die periode bracht hij de hoofdmacht van de club terug naar de tweede klasse en speelt daarin nu voor het derde seizoen mee om de prijzen. Kevin van Veen tekent een eenjarig contract bij Spero.

Op dit moment is Kevin van Veen assistent- trainer en keeperstrainer van jong FC Utrecht, dat uitkomt in de Keuken Kampioen divisie. Sinds 2018 is dat op full-time basis voor een periode van twee jaar. Van 2014 tot 2018 was hij op parttime basis keeperstrainer bij FC Utrecht. Daarnaast is Kevin sinds 2014 (nu voor het vijfde seizoen) hoofdtrainer van SKV uit Wageningen, dat uitkomt in de zaterdag derde klasse A. Kevin is in het bezit van het diploma TC2.

Fons van Lith, voorzitter: "Spero speelt met een redelijk stabiele groep nu enkele jaren boven in de tweede klasse. We zochten een jonge, moderne trainer met een gezonde ambitie. Iemand die niet bang is voor vernieuwing maar wel vanuit een zekere ervaring en met kennis opgedaan bij een professionele organisatie. Iemand die ook begrijpt hoe het is om bij een grotere club te werken waarin voornamelijk intern wordt gescout. Het is dan ook een belangrijke taak van Kevin eigen jeugdspelers van Spero in te passen in het team. Uit de vele reacties die we kregen kwam Kevin voor ons als meest geschikte kandidaat naar voren. Hij voldoet helemaal aan het profiel."


Kevin van Veen, trainer: "Ik ben erg blij met deze aanstelling. De ambitie van de club en de mogelijkheden die Spero biedt, spreken mij erg aan. Vanaf het eerste gesprek was er daarom al sprake van een goede match tussen mij en de club. Na vijf jaar met veel plezier hoofdtrainer te zijn geweest van SKV, ben ik verheugd dat Spero en ik snel op een lijn zaten."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227416&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gemeentenieuwsonline.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=650,651,652,653,654,666,667" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>