Afbeelding

GV Elistha Nederlands kampioen

Algemeen

ZETTEN - Tijdens de finales van de Nederlandse kampioenschappen groepsspringen heeft de juniorenploeg van GV Elistha op drie onderdelen de eerste prijs weten te behalen.

De wedstrijden werden gehouden in Hardinxveld-Giessendam. Elistha deed met een seniorenteam en een juniorenteam mee. De senioren meten zich op het A-niveau al jaren met de top van Nederland, de junioren deden voor het eerst mee in het hoogste niveau.

Het team van de junioren bestaat uit Lynn Haggenburg, Lynn Willemsen, Isabel Kroon, Femke Schouten, Nienke Peters, Anna Medendorp, Fenna Uwland en Lieke Meulenberg.
Zij hadden zich tijdens de voorronden in november weten te plaatsen op minitramp mat, minitramp tafel en minitramp pegasus. De laatste weken was er keihard getraind om de laatste details te perfectioneren. En niet zonder succes! Op alle drie de onderdelen wisten ze de concurrentie achter zich te laten (op pegasus zelfs met vier punten verschil) en mogen zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen op deze onderdelen!!!

De senioren deden het ook fantastisch in een zeer sterk deelnemersveld! Zij hadden zich geplaatst voor vier onderdelen; minitramp tafel, minitramp pegasus, airtrack en minitramp mat. Op de eerste drie onderdelen behaalden zij de derde plaats en op minitramp mat zelfs een zeer knappe tweede plaats!
Het team bestaat uit; Esmee Sipman, Daphne Beijer, Natasja Odekerken, Zoe van Verseveld, Kyra van Oort, Tessa le Conge, Kimberley Kosters , Imie Nieuwland, Alysha van Rekum en Stefanie Schrooten

Uitgelicht

Digitale krant