Een apenhang. Één van de hindernissen van de survivalrun. (foto: Jos van Kroonenburg)
Een apenhang. Één van de hindernissen van de survivalrun. (foto: Jos van Kroonenburg) Foto: Jos van Kroonenburg

Nieuwe hoofdsponsor Survivalrun Lingezegen

Algemeen

OVERBETUWE - Survivalrun Lingezegen wordt NTP Survivalrun Lingezegen. Op zondag 14 april vindt de zesde editie van de survivalrun in Park Lingezegen (tussen Arnhem en Elst) plaats. Dit jaar heeft de run een nieuwe hoofdsponsor: NTP.

NTP is een bedrijf dat actief is in de grond- weg- en waterbouw en richt in samenwerking met overheid, bedrijven en instellingen onze leefomgeving op infrastructureel en milieukundig vlak op een veilige en gezonde wijze functioneler en duurzamer in. Beide partijen kijken uit naar een langdurige samenwerking met elkaar.

Een survivalrun is een pittige en veelzijdige vorm van duursport, waarbij het langeafstandlopen gecombineerd wordt met het overwinnen van verschillende hindernissen, die het uiterste vragen van de deelnemers. Niet alleen wordt een aanzienlijke krachtinspanning verwacht van de atleten, ook souplesse en techniek spelen een bepalende rol voor het uitlopen van een survivalrun.
Een survivalrun is niet hetzelfde als een obstaclerun. Het grote verschil is dat sommige hindernissen van survivalruns van een zwaardere klasse zijn, waarbij het beheersen van bepaalde klimtechnieken vereist is.
Om de survivalrun voor iedereen toegankelijk te maken is er naast de 7,5 km en 12 km run (recreatief en wedstrijd) ook een 5km FUNRUN!

De survivalrun vindt plaats in Park Lingezegen. Park Lingezegen is een landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen met veel ruimte voor mensen, landbouw, natuur, cultuur en water. Kijk op www.survival-lingezegen.nl om je in te schrijven en voor meer informatie!

Uitgelicht

Digitale krant