Orkestrepetitie in de hal van de school onder leiding van dirigent Fredie Huisman. (foto: Basisschool De Hien Dodewaard)
Orkestrepetitie in de hal van de school onder leiding van dirigent Fredie Huisman. (foto: Basisschool De Hien Dodewaard) Foto: basisschool de Hien Dodewaard

Schoolorkest van De Hien uit Dodewaard oefent voor optreden tijdens de kerstviering van de school

Algemeen

DODEWAARD - In de afgelopen maanden hebben twintig leerlingen van basisschool De Hien muziekles gevolgd. Dit aanbod kwam tot stand door een samenwerking met muziekvereniging Amicitia, muziekdocenten en de school. De instrumenten werden beschikbaar gesteld door Amicitia. Het slotconcert wordt gegeven tijdens de kerstviering van de Hien op 19 december.

De leerlingen van groep 4 tot en met 8 konden kiezen uit slagwerk, saxofoon of hoorn. Gedurende tien weken kregen ze wekelijks, direct na schooltijd, muzieklessen die gegeven werden door Fredie Huisman (piano), Connie Wegbrans (hoorn) en Jan van der Zanden (slagwerk).

Met veel enthousiasme en plezier hebben de leerlingen de lessen gevolgd. Afgelopen week was de eerste orkestrepetitie met alle leerlingen samen ter voorbereiding op het optreden tijdens de kerstviering van de Hien. Er zullen op woensdag 19 december twee nummer worden gespeeld door het schoolorkest, ondersteund door de ‘music friends’ vanuit Amicitia.

Na de kerstuitvoering kunnen de leerlingen ervoor kiezen om door te gaan met de muzieklessen; voor slagwerk en hoorn bij Amicitia en voor de saxofoon als naschoolse activiteit. Meer informatie over christelijke basisschool De Hien staat op: www.dehien.nl.

Uitgelicht

Digitale krant