14 turnsters van ILO. (foto: J. Harteman)
14 turnsters van ILO. (foto: J. Harteman) Foto: J. Harteman

Eerste voorwedstrijd turnsters ILO

Algemeen

LIENDEN - Zaterdag 8 december werden de eerste voorwedstrijden voor de 5e divisie georganiseerd in Culemborg. Veertien turnsters van gymnastiekvereniging ILO mochten aan deze wedstrijd meedoen waarbij we al veel successen voorbij zagen komen.

Om 12 uur mochten Maan Hazelbag en Mirte Doornenbal starten in de categorie Jeugd 2. Bij Maan lukte de kip op brug en Mirte sprong één van de beste overslagen. In het eindklassement behaalden ze respectievelijk de 9e en 10e plaats. Tijdens deze wedstrijd turnden ook Sanne van Dijk, Lois Berends, Celine de Kock en Rinske van Bijnen in de categorie junior. Celine turnde voor het eerste salto op vloer en Rinske sprong voor het eerst 1/2 in, 1/2 uit over de pegasus. Sanne turnde alle vier de toestellen zo netjes dat zij een bronzen medaille in ontvangst mocht nemen voor haar vijfde plaats. Lois werd uiteindelijk zesde, Celine tiende en Rinske elfde.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Rossana van Elst, Marin Roelofsen en Anna van Verseveld in de categorie Jeugd 1. Marin en Rossana turnden voor het eerste een flikflak op vloer en Anna turnde een mooie overslag over de kast. Uiteindelijk behaalde Rossana een dertiende plaats, Marin een 18e en Anna een 23e in een zeer groot deelnemersveld. In deze laatste wedstrijdronde mochten ook de senioren Laura Koops, Laura de Leeuw, Janinka de Krieger, Chantal Pronk en Gerjanne Huibers turnen. Gerjanne turnde voor het eerst een salto op vloer en Chantal een losse radslag. Laura Koops turnde zelfs na een aantal jaren stoppen weer voor het eerst een wedstrijd. De turnsters behaalden respectievelijk de 8e, 10e, 13e, 15e en 16e plaats.

Uitgelicht

Digitale krant