Jasmijn van de Voort op balk. (eigen foto)
Jasmijn van de Voort op balk. (eigen foto) Foto: eigen foto

Hoge noteringen voor DGV-turnsters

Algemeen

DODEWAARD - Alweer het derde wedstrijdweekend op rij voor DGV Dodewaard. Deze keer gingen de turnsters die uitkomen in de vijfde divisie naar Nijmegen voor het turnen van hun eerste plaatsingswedstrijd. Nienke van Luunen was geblesseerd, dus kwam DGV met zes turnsters naar de diverse wedstrijdronden.

Deze lange wedstrijddag begon met Irene van der Gaarden (instap). Zij turnde erg goed op brug waar ze eerste werd, haar vloeroefening was goed voor de derde plaats. Helaas viel Irene van de balk waardoor ze uiteindelijk op een zesde plaats eindigde. In dezelfde wedstrijd in de andere baan kwamen Tirza en Imara Klomp (Junior) in actie. Zij turnden beiden een zo goed als foutloze wedstrijd. Tirza werd zelfs eerste met haar balkoefening en derde op brug mede dankzij haar goed gelukte kip in de oefening. In het eindklassement eindigde Imara als vijfde en Tirza als zevende, tussen de zussen zat slechts 0,15 punt verschil.

Jasmijn van de Voort (Jeugd 1) had pech op brug en bij de opsprong op balk waar ze een val moest incasseren, maar over de koprol en handstand op balk was ze erg tevreden. Ondanks de vallen wist Jasmijn een elfde plaats te behalen van de 26 deelneemsters in haar wedstrijd. Haar beste toestel was de vloer. Tenslotte was het de beurt aan Jada Kandzetovic en Tess Wouters (Pupil 2). Beiden turnden een erg goede wedstrijd. Tess werd eerste met haar vloeroefening en eindigde erg knap op de vierde plaats op slechts 0,05 punt van het podium. Jada liet een mooie balkoefening zien, goed voor een derde plaats. Op vloer turnde ze een element dubbel wat haar een vol punt aftrek kostte. Toch eindigde Jada nog op een mooie zevende plaats.

Uitgelicht

Digitale krant