Cowboy school. (foto: Marije van Wijk)
Cowboy school. (foto: Marije van Wijk) Foto: Marije van Wijk

Lions gaan voor Zambiaproject

Algemeen

ZETTEN - Op woensdag 12 december van 14.00-20.00 uur, tijdens de kerstmarkt in Zetten, is ook dit jaar de Lionsclub Midden-Betuwe weer present.

Vanuit de kraam worden er lootjes verkocht waarmee mooie prijzen te winnen zijn. De opbrengst van deze verloting gaat volledig naar de Stichting School in Zambia. Deze stichting heeft als doelstelling het bouwen en ondersteunen van de Local Cowboy School in Livingstone. Zo'n tien jaar geleden is dit schooltje met behulp van leerlingen van het Hendrik Pierson College opgericht in de sloppenwijken van Livingstone. In die periode is de school uitgegroeid tot een school met zo'n 240 leerlingen, waardoor veel kinderen nu een betere kans hebben op een goede toekomst.

Door de groei van de school is er meer geld nodig om het onderwijs ook de komende jaren mogelijk te maken. Omdat de ouders van de leerlingen niet zo rijk zijn, is steun dan ook zeer welkom. Door voor een paar euro één of meer loten te kopen, kan men ervoor zorgen dat daar goed onderwijs kan blijven worden gegeven aan de leerlingen daar.

Lionsclub Midden-Betuwe onderneemt onder het motto 'We Serve' acties, waarbij geld wordt ingezameld of diensten worden verleend. "Vorig jaar organiseerden we bijvoorbeeld een groot zwemfestijn waarbij de opbrengst (7500 euro) ging naar de stichting Het Zorgeloze Kind. Dit keer gaan we dus voor een buitenlands project en hopen we met uw bijdragen de Local Cowboy School een steuntje in de rug te kunnen geven."

Uitgelicht

Digitale krant