Op de foto staan Berthe de Jong, voorzitter Diaconie PKN Elst en Job van Olst, voorzitter Interact Over Betuwe.
Op de foto staan Berthe de Jong, voorzitter Diaconie PKN Elst en Job van Olst, voorzitter Interact Over Betuwe.

Voedselbankactie in de Jumbo en Albert Heijn in Elst

Algemeen

ELST - De protestantse kerk Elst en de Interact Elst Over Betuwe slaan hun handen ineen om etenswaren in te zamelen voor de Voedselbank Elst Overbetuwe. De supermarkten Albert Heijn en Jumbo (Europlein) hebben dit idee omarmd en willen graag hun medewerking verlenen.

De Voedselbank kampt nog steeds met een tekort aan etenswaren voor al hun gebruikers. Zeker rond de kerst is dit schrijnend. De protestantse kerk in Elst gaat daarom samen met de Interact Elst Over Betuwe, de jongerengroep van de lokale Rotary, op 15 december een inzamelingsactie bij de Jumbo en Albert Heijn organiseren.

Wie op 15 december gaat winkelen bij de Jumbo of Albert Heijn zal een boodschappenlijstje ontvangen met daarop enkele artikelen voor de Voedselbank. Dit geeft het winkelend publiek de gelegenheid om naast hun eigen boodschappen ook enkele artikelen te kopen voor de mensen die zijn aangewezen op de Voedselbank.

Achter in de supermarkten zal een kraampje staan met de artikelen voor de Voedselbank om het zo eenvoudig mogelijk te maken. Nadat de artikelen bij de kassa zijn afgerekend, worden de artikelen voor de Voedselbank in ontvangst genomen.

Het is een buitengewoon eenvoudige en praktische inzamelingsactie. Bovendien is het mooi om te zien hoe kerken, jongeren, serviceclubs en ondernemers zich gezamenlijk hard maken voor mensen die het echt nodig hebben. "Draagt u ook bij aan een beetje betere kerst voor de Voedselbankgebruiker?"

Uitgelicht

Digitale krant