(Foto: I. Bertrams)
(Foto: I. Bertrams)

Nieuwjaarsduik Arnhem rekent op 400 stoere duikers

Algemeen

ARNHEM - De inmiddels tot Hollandse traditie uitgegroeide Nieuwjaarsduik vindt zijn oorsprong in Zandvoort maar is vooral bekend geworden door de omvang in Scheveningen waar zo'n 10.000 deelnemers ter hoogte van het Kurhaus te water gaan. In Arnhem - eigenlijk duik je in Elst - staan naar verwachting vierhonderd personen te trappelen om op nieuwjaarsdag het water in te gaan en het nieuwe jaar fris te starten. Ieder met een heel eigen reden.

Als de weersverwachtingen zijn te vergelijken met die van de vorige editie, dan zijn de duikomstandigheden niet bikkelhard te noemen. Volgens het KNMI was het weer toen zeer zacht, somber en vrij nat. De temperatuur lag gemiddeld op 5,6 °C en dat zorgde voor een een flinke toestroom aan deelnemers. "Meer dan welkom!", aldus Chantor Pascal van Beek. "De cijfers laten een toename aan deelnemers zien en daar stellen wij ons dit jaar ook weer op in."

Warme kom erwtensoep
10 lokale vrijwilligers staan op 1 januari klaar om de helden na de Duik die om 12:00u stipt plaatsvindt te voorzien van een heerlijke kom snert en een warme muts. Unox, meer dan twintig jaar verbonden aan de Nieuwjaarsduik, stelt voor alle Serieuze Duiken in het land de iconische oranje mutsen en warme erwtensoep beschikbaar.

Inschrijven en het Goede Doel
Deelnemers kunnen zich via de eigen website tot 31 december inschrijven. Zij zijn gegarandeerd van deelname. Zogenoemde na-inschrijvers zijn welkom vanaf 11:15 uur. De kosten zijn 3,50 euro per persoon. Daarvan gaat 0,50 euro naar Team Hollander die zich op een sportieve manier - middels de RopaRun - voor kankerinzet.

Uitgelicht

Digitale krant