Jan Huige (voorzitter Probus Over-Betuwe en Michel Roodbeen (uitbater Onder de Toren) (foto: Jan Huige)
Jan Huige (voorzitter Probus Over-Betuwe en Michel Roodbeen (uitbater Onder de Toren) (foto: Jan Huige)

Onder de toren en Probus Over-betuwe

Algemeen

BETUWE - Probusclub Over-Betuwe houdt haar driewekelijkse bijeenkomsten al sinds de oprichting in1996 in zalencentrum Onder de Toren in Elst. Dat heeft geleid tot een goede onderlinge samenwerking. Om dit te accentueren en de intentie voor toekomstige samenwerking te bekrachtigen is naast de voordeur van het gebouw een Probus gevelschildje aangebracht.

Probusclub is een club voor post actieve heren die een maatschappelijk verantwoordelijke functie hebben vervuld en ieder vanuit een persoonlijke, intellectuele en maatschappelijke achtergrond waarde hechten aan het regelmatig ontmoeten van elkaar. Onderlinge hulpvaardigheid, verbreding van kennis en interesse, verruiming van inzicht en ontspanning vormen de bindende elementen.

De vereniging telt circa 35 leden en is met 440 andere Probusclubs aangesloten bij de stichting Probus Nederland. Het aantal Probusclubs over de hele wereld bedraagt ongeveer 4000. De naam is een acroniem voor 'Retired Professional aen Business Men'. Lidmaatchap kan alleen worden aangegaan op uitnodiging.

De naam Over-Betuwe stamt uit de tijd van voor de gemeentelijke herindeling en is een gebiedsaanduiding voor de omgeving Elst, Bemmel en Huissen.

Uitgelicht

Digitale krant