Logo gemeentenieuwsonline.nl

Volleybal Dovol dolblij met behaalde setpunt bij Geminy

DODEWAARD - In een gelegenheidsheidsopstelling als gevolg van blessures heeft hekkensluiter Dovol toch een set kunnen winnen van als tweede geplaatste Geminy 3 uit Elst.

Dovol was met de instelling gegaan om vier punten verlies te accepteren en gewoon lekker proberen te volleyballen. En dat is gelukt. Helaas ontbrak bij Dovol de aanval doordat de passing niet optimaal was door vaak een lastige opslag en veldverdediging.

De eerste twee sets leken qua spel erg veel op elkaar. Geminy controleerde daarin duidelijk het spel. Door Dovol waren de gevarieerde aanvallen en plaatsballen moeilijk om te zetten in een goede passing. Er werd hard gewerkt, want door de gevarieerde manier van aanvallen werden de ballen gespreid over het veld verdeeld. Door toch voor elke bal te gaan, kon Dovol wel scorend aanvallen, maar helaas niet vaak genoeg. Beide sets: 25-17.


De basis voor de gewonnen derde set was een goede opslag serie waarmee Dovol op een 10-1 voorsprong kwam. Nu was er wel een aanval en daarom konden we de voorsprong vast houden. De druk werd nu op Geminy uitgeoefend en vanaf die kant waren er duidelijk minder effectieve aanvallen. Dovol kreeg nu wel veel ballen goed bij de setupper met scoren als gevolg. Alhoewel Geminy een inhaalrace maakte door een service serie was het geslagen gat in de puntentelling te groot om in te halen. Bij de stand 18-24 had Dovol veel kansen om het uit te maken en deed dat ook: 19-25.


In de vierde set lag het initiatief weer bij Geminy. Weer door een goede service serie pakte ze een voorsprong die Dovol niet meer in konden halen: 25-14. Al met al was de uitslag voor Dovol meer dan verwacht.

Meer berichten