Logo gemeentenieuwsonline.nl

Alzheimer Café Overbetuwe over ergotherapie

ELST - Woensdag 21 november vindt weer een bijeenkomst plaats van het Alzheimer Café Overbetuwe, een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, familie, professionals en andere belangstellenden. Kortom, voor iedereen die in het dagelijks leven te maken heeft met dementie.

Voor mensen met dementie zijn activiteiten zoals koken, uitvoeren van hobby's of persoonlijke verzorging niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen. Een ergotherapeut kan ondersteuning bieden om zo lang mogelijk dagelijkse activiteiten te kunnen blijven uitvoeren.

De ergotherapeuten van VIEK (Vertrouwen In Eigen Kunnen) Ergotherapie vertellen over hun werkwijze, waarbij de behoeften van de cliënt en van de mantelzorger centraal staan. Ook geven zij een aantal praktische tips voor mantelzorgers.

Het Alzheimer Café vindt plaats in cultureel centrum De Wieken, Prinses Irenestraat 29 in Elst. Men is welkom vanaf 18.30 uur. Het programma duurt van 19.00 tot 20.30 uur en om 21.00 uur sluiten de deuren. De toegang is gratis, evenals de koffie en de thee. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: Annet Fleer, coördinator Alzheimer Café Overbetuwe, via 06 53544019 of alzheimercafe.overbetuwe@gmail.com.

Meer berichten