(foto: Johan van der Wielen)
(foto: Johan van der Wielen) Foto: Johan van der Wielen

Fotografielezing en meer...

Algemeen

HEMMEN - CNME Hemmen en Jannemieke Fotografie organiseren samen op 20 november een avond met natuurfotograaf Johan van der Wielen.

Tijdens deze avondvullende presentatie neemt Johan van der Wielen de aanwezigen mee door een wonderlijke reis door Nederland. Van oorsprong zijn ‘de lage landen’ de uitlopers van de rivieren, grote stromen die vanuit Frankrijk en Duitsland omlaag stromen. Hoe dichter bij zee hoe meer de rivieren zich vertakken. Uiteindelijk vormt zich zo een delta van kreken, rivieren, moerassen, bossages, plassen en meren. Zo was Nederland. "En op deze reis neemt Johan u mee. Vanuit het hoge zuiden waar klein stroompjes gaan via de grote rivieren gaat u samen op avontuur. We ontdekken de uiterwaarden, bezoeken unieke delta gebieden als Oostvaardersplassen en wieden / weerribben, ontmoeten zeldzame soorten als de kievitsbloemen en porseleinzwammen, vergapen ons aan de unieke schoonheid van de bossen op stuwwal Utrechtse Heuvelrug om uiteindelijk aan het eind van onze reis aan te komen bij het einde van de delta: de Waddenzee, de eilanden en uiteindelijk de uitgestrekte Noordzee. In deze wondere reis volgen we het water en worden we gewaar bij de unieke diversiteit die ons lage land te bieden heeft." Naast bovenstaande lezing zal op deze avond ook de expositie geopend worden van de JF Fotogroep.

De lezing is dinsdag 20 november om 19.30 uur in het Pakhuis, Boelenhamsestraat 7 in Hemmen. De entree bedraagt 7,50 euro. Meer informatie staat op www.jannemieke-fotografie.nl.

Uitgelicht

Digitale krant