Afbeelding

Openingsbal Blauwe Striekske

Algemeen

VALBURG - Het carnavalsseizoen staat weer voor de deur. Ook komend jaar gaat Prins Robbert de Kleivruuter met zijn hofdames Marieke en Brigitte de Strieken weer voor in de polonaise.

"Een jaar waarin we op 18 en 19 januari opnieuw pronken bij Watergoed en op dolle zaterdag het grandioze succes van de verlichte optocht proberen te evenaren. Houd onze website (www.blauwestriekske.nl) en facebook-pagina in de gaten voor de laatste nieuwtjes op dit gebied.

Maar geen prinsenbal om het jaar mee te openen dit jaar dus! Het openingsbal op 17 november staat wel in het teken van een afscheid. Dit keer niet van een prins, maar van een President: Bas den Ambtman hangt na 11 jaar de microfoon aan de wilgen. In die 11 jaar is Bas uitgegroeid tot één van de gezichten, maar zeker ook de stem van carnaval in Striekenburg. Gelukkig blijft hij wel behouden voor onze vereniging, Bas treedt toe tot de senaat van ’t Blauwe Striekske. Uiteraard laten we het afscheid niet ongemerkt voorbij gaan, tijdens het openingsbal zullen wij Bas op gepaste wijze uitzwaaien. Ook een aantal andere leden heeft besloten een stapje terug, opzij of voorwaarts te maken, ook hieraan zullen wij de nodige aandacht besteden. De avond vindt plaats in café De Viersprong; de zaal opent om 20:30. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Tijdens het openingsbal zullen ook voor het eerst de Striekenmunten 2019 te koop zijn. Nog ‘oude’ blauwe 2018 munten over? Geen nood, deze kunnen tijdens het openingsbal nog (voor het laatst!) worden ingeleverd."

Uitgelicht

Digitale krant