Logo gemeentenieuwsonline.nl
Teelt Ghost pepers, extreem pikant. (foto: Andre van Ingen)
Teelt Ghost pepers, extreem pikant. (foto: Andre van Ingen) (Foto: Andre van Ingen)

Peperkorrels kweken in Nederland

KESTEREN - Op dinsdagavond 13 november wordt er bij de Groei & Bloei in Kesteren een heel bijzondere lezing gehouden. Een lezing over het telen van pepers.

Waar groeien peperplanten precies? Kan dat ook in Nederland? Hoeveel soorten peperplanten zijn er wereldwijd? Hoe zien peperplanten eruit? En, wat wordt er allemaal van peperkorrels gemaakt? Smaken alle peperkorrels het zelfde? Of zijn er grote verschillen? Deze avond komt André van Ingen uit Lienden, van beroep wereldwijd peperteler, een heel boeiend verhaal houden over de peperplant.

Het bedrijf van Van Ingen is in ons land de belangrijkste leverancier. 85 procent van alle korrels komt bij hem vandaan. In de lezing zal Van Ingen uitleggen waarom een duurzame teelt van groot belang is. Wat het belang is van een transparante productieketen. Van zaadje tot eindproduct. Hoe de samenwerking gaat met de boeren in, bijvoorbeeld, Columbia. André zal in zijn lezing de diverse groeistadia laten zien van de vele soorten peperplanten. Ook kan er geproefd worden van pepers en van een aantal producten die daarmee gemaakt zijn. En behalve dat pepers lekker zijn, kan de peperplant ook bijdragen aan de verscheidenheid in onze tuinen. Van Ingen zal beelden laten zien van peperrassen die nu worden getest voor het Nederlandse klimaat. In Rotterdam groeien al veel bijzondere peperplanten. Wie weet krijgt de peperplant straks een vaste plek in onze tuinen.

De lezing start om 20.00 uur in de Helicon VMBO-school, Industrieweg 4 in Kesteren. Gratis toegang voor leden en niet-leden.

Meer berichten