Ds. Marieke Muijen:
Ds. Marieke Muijen: "Vanaf het eerste contact was er een klik met De Voorhof." (foto: De Voorhof)

Ds. Marieke Muijen in De Voorhof op zoek naar nieuwe wegen 'Iedereen mag zich bij De Voorhof thuis voelen'

Algemeen

KESTEREN - Marieke Muijen (39) is de nieuwe predikant van de protestantse (streek)gemeente De Voorhof in Kesteren. Zij is de opvolger van ds. Jan Offringa die naar Wijk bij Duurstede is vertrokken. ‘Vanaf het eerste contact was er een klik waardoor ik steeds enthousiaster werd.'

De geboren en getogen Betuwse, die met haar man Kees in Tiel woont, heeft in West-Maas en Waal en in Veenendaal op de kansel gestaan. Ze heeft een contract voor 60 procent. ‘Want ik wil er ook voor mijn drie kinderen zijn.’

’’Het aantrekkelijke van De Voorhof vind ik de geheel eigen positie in de Neder-Betuwe en een inspirerende betrokkenheid van veel mensen bij alles wat er gebeurt. Het is een echte gemeenschap en ook een kerk die vanuit de bijbelse bron veel ruimte en openheid biedt zonder dat het vaag of vrijblijvend wordt.”

Ds. Muijen heeft al wel ervaren dat ook in De Voorhof de groep mensen die de schouders eronder wil zetten steeds ouder en daardoor ook steeds kleiner wordt. “Dat is een probleem. De diensten op zondag en de vaste activiteiten doordeweeks zijn voor de jongere generaties niet meer aansprekend. We moeten zoeken naar nieuwe wegen. Dat wordt één van mijn kerntaken.”

Als voorbeeld noemt ze ‘een activiteit voor het hele gezin op zondagmiddag met begrippen als vieren, delen, gemeenschap vanuit het bijbelse verhaal. "Iedereen mag zich bij ons thuis voelen, ervaren hoe waardevol zo’n gemeenschap is. Zoals die alleenstaande oude vrouw. Ze zei tegen me: ‘dominee wat zou mijn leven eenzaam zijn zonder De Voorhof’."

Uitgelicht

Digitale krant