Tweede helft wordt DFS fataal tegen SC Feyenoord

OPHEUSDEN - DFS speelde een prima eerste helft tegen de Feyenoord amateurs. Op sportpark Varkenoord zagen de toeschouwers een gelijk opgaande wedstrijd tussen beide ploegen. Doelman Veeneman trad goed op bij een hard schot van Obiku, terwijl hij ook attent reageerde op pogingen van Schoonheijm en Dobber.

Aan de andere kant schoot Dors over en werd een schot van Harlaux geblokt. Davelaar kwam vervolgens goed weg toen zijn met de borst teruggespeelde bal via de lat over verdween, zodat de rust bereikt werd met de stand van 0-0.

In de tweede helft gaven de bezoekers de wedstrijd binnen vijf minuten uit handen. Na achtenvijftig minuten was de snelle Obiku eerst Davelaar te snel af, waarna verdediger Rick van Walsem te laat was en hem licht raakte. Scheidsrechter Raven wees gedecideerd naar de stip. Oosterom schoot de thuisploeg, in de schaduw van de Kuip, naar de 1-0 voorspong. Vier minuten later was de wedstrijd definitief gespeeld toen Adelmund, vanuit een corner, DFS de genadeklap gaf, 2-0 Twintig minuten voor tijd verspeelde Bokila knullig de bal, waarna de Rotterdammers snel omschakelde. Via een goed uitgevoerde aanval was doelman Veeneman kansloos op de inzet van de vrijgespeelde Merrelaar, 3-0. Doelman Van der Burg voorkwam met een drietal prima reddingen nog de eretreffer voor DFS dat met een 3-0 nederlaag op zak de tweede nederlaag van het seizoen moest toestaan.

sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar (66. Mattheys Kuypers), Rick van Walsem, Tim Sanders, Marijn de Kle (74. Jim van Alst), Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Luciën Dors (70. Alex Scheffer), Jeffrey Arends, Remy Raterink, Noë Bokila.