Blad met rijp.
Blad met rijp.

Dierengeluiden: Herfst

Algemeen

HETEREN - Als je vanaf de Betuwse kant over de Rijn kijkt, dan zie je allerlei kleuren in de stuwwal aan de overkant. Ja het is nu echt herfst en er vallen al veel bladeren af. Het is superleuk om lekker door de bladeren te schuiven met je voeten, dat ritselt zo fijn.

Ook leuk is het om mooi gekleurde bladeren te zoeken en die te drogen tussen vloeipapier en er dan, door ze op te plakken, een schilderij van te maken. Je kunt de bladeren ook onder een blaadje papier leggen en dan met een kleurpotlood over het papier krassen, zo krijg je alle nerven en de omtrek van het blad in jouw kleur op het papier. Als je nu toch allerlei bladeren gedroogd hebt, haal dan eens een bomenboek uit de bibliotheek en probeer te ontdekken van welke boom het blad is dat je gedroogd hebt. Ook is het leuk om allerlei zaden te verzamelen, vooral kastanjes en eikels zijn leuk om mee te knutselen. Als je in een kastanje vier cocktailprikkers steekt kun je door er een wollen draadje om heen te wikkelen een spinnenweb maken met de kastanje als spin er midden in. Van eikels kun je poppetjes maken ook met prikkers. Erg leuk om te doen op een regenachtige herfstdag.

Op Landgoed Overbetuwe staan verschillende loofbomen. Bij de boerderij staan veel eiken en daar liggen dan ook heel veel eikels. Kom ze rapen bij de boerderij op Landgoed Overbetuwe aan de Uilenburgsestraat 1b in Heteren.

Uitgelicht

Digitale krant